Gratis bouwtekeningen voor steigerhouten vakkenkasten.

Bouwtekeningen voor een vakkenkast van steigerhout.

Steigerhout vakkenkast en wandmeubels om zelf te maken.

Steigerhout paneel voor een vakkenkast.

Paneel van steigerhout.

De montage van deze houten wandmeubels is verrassend eenvoudig.
Net als bij de loungemeubelen van steigerplanken maak je voor een vakkenkast eerst panelen voor de zijkanten, de onderkant en de bovenkant van de kast.
Deze planken van een paneel worden aan elkaar verbonden met verbindingslatten, als alternatief voor verbindingslatten kun je ook steigerplanken of planken van een pallet gebruiken om de kasten wat sterker te maken.
Deze verbindingslatten of planken dienen ook voor de montage van de andere panelen en legplanken in de kast.

Ook met steigerbuizen kun je zelf een kast maken.

Meubels maken van steigerbuis.

Bij de meeste van deze vakkenkasten zijn er meerdere compartimenten naast elkaar, ieder deel wordt door legplanken verdeeld in meerdere vakken.
De tussenpanelen worden op dezelfde manier gemaakt als de buitenkanten van de kast, met horizontale verbindingslatten waar de legplanken op komen te liggen.
Je kunt ook steigerbuizen gebruiken om een vakkenkast te bouwen, het frame maak je met buizen en buiskoppelingen en de legplanken maak je van steigerplanken met verbindingslatten.

Laden maken voor in de vakkenkast.

Laden maken voor een vakkenkast.

Laden maken.

Eigenlijk is een lade niet veel anders dan een lage kist van steigerhout zonder deksel of een houten plantenbak.Een laden maak je van vier steigerplanken met onderaan elke plank een vierkante lat.
Als bodem gebruik je een MDF meubelplaat die je onder het frame van steigerhout vastschroeft met verzonken schroeven.
Voor de steigerhout verbinding kun je ook deuvels gebruiken.

Je kunt de schroeven in de laden verbergen met een houtverbindingstechniek van schuin ingeboorde schroeven die je daarna afwerkt met kneedbaar hout.

Bouwtekeningen voor een steigerhouten vakkenkast en TV kasten om zelf te maken.

Kasten van steigerhout gemaakt met de bouwtekeningen hierboven, doe het zelf inspiratie voor de afwerking van de vakkenkast.

0 0